इस पोस्ट में हमने (1000 names of Lord Vishnu) भगवान श्रीहरि विष्णु के 1000 नामों के बारे में बताया है, भगवान श्री विष्णु के इन नामों का जाप करने से भक्तों के सभी कष्ट दूर होते हैं और सभी मनोकामनाएं पूरी होती हैं।
1 ॐ अभवाय स्वाहा। Om Abhavaya Swaha। 2 ॐ अच्युताय स्वाहा। Om Achyutaya Swaha। 3 ॐ आद्यांकुराय स्वाहा। Om Adyankuraya Swaha। 4 ॐ आद्यरामाय स्वाहा। Om Adyaramaya Swaha। 5 ॐ आद्याय स्वाहा। Om Adyaya Swaha। 6 ॐ आद्योऽवताराय स्वाहा। Om Adyoavataraya Swaha। 7 ॐ अगधाय स्वाहा। Om Agadhaya Swaha। 8 ॐ अगेन्द्रोपरिशक्रपूज्याय स्वाहा। Om Agendroparishakrapujyaya Swaha। 9 ॐ अघारिनाम्ने स्वाहा। Om Agharinamne Swaha। 10 ॐ अग्निहारकाय स्वाहा। Om Agniharakaya Swaha।
11 ॐ अग्नियुजे स्वाहा। Om Agniyuje Swaha। 12 ॐ अजाय स्वाहा। Om Ajaya Swaha। 13 ॐ अक्रूरगेहगमिने स्वाहा। Om Akruragehagamine Swaha। 14 ॐ अक्रूरमन्त्रोपदेशिने स्वाहा। Om Akruramantropadeshine Swaha। 15 ॐ अक्रूरसेवापराय स्वाहा। Om Akrurasevaparaya Swaha। 16 ॐ अक्रूराय स्वाहा। Om Akruraya Swaha। 17 ॐ अलिभिःकुन्तलालोलकेशाय स्वाहा। Om Alibhihkuntalalolakeshaya Swaha। 18 ॐ अल्पमहते स्वाहा। Om Alpamahate Swaha। 19 ॐ अमलश्रिये स्वाहा। Om Amalashriye Swaha। 20 ॐ अमलाय स्वाहा। Om Amalaya Swaha।
1000 names of Lord Vishnu
21 ॐ अमराय नाभिजाय स्वाहा। Om Amaraya Nabhijaya Swaha। 22 ॐ अमरेषु ब्राह्मणैः परीक्षा वृताय स्वाहा। Om Amareshu Brahmanaih Pariksha Vritaya Swaha। 23 ॐ अमिताशिने स्वाहा। Om Amitashine Swaha। 24 ॐ अमित्रजिते स्वाहा। Om Amitrajite Swaha। 25 ॐ अमूर्त्तये स्वाहा। Om Amurttaye Swaha। 26 ॐ अनादये स्वाहा। Om Anadaye Swaha। 27 ॐ आनंददाय स्वाहा। Om Anandadaya Swaha। 28 ॐ आनंदकारिणे स्वाहा। Om Anandakarine Swaha। 29 ॐ अनन्तस्वरूपाय स्वाहा। Om Anantasvarupaya Swaha। 30 ॐ अनन्ताय स्वाहा। Om Anantaya Swaha।
31 ॐ अनन्ताय स्वाहा। Om Anantaya Swaha। 32 ॐ अण्डेशयानाय स्वाहा। Om Andeshayanaya Swaha। 33 ॐ अनेकाय स्वाहा। Om Anekaya Swaha। 34 ॐ अनेकाय स्वाहा। Om Anekaya Swaha। 35 ॐ अंगदिने स्वाहा। Om Angadine Swaha। 36 ॐ अंघ्रये स्वाहा। Om Anghraye Swaha। 37 ॐ अंगिरसे स्वाहा। Om Angirase Swaha। 38 ॐ अंगुलीयस्फुरत्कौस्तुभाय स्वाहा। Om Anguliyasphuratkaustubhaya Swaha। 39 ॐ अनिकेताय स्वाहा। Om Aniketaya Swaha। 40 ॐ अनिलाय स्वाहा। Om Anilaya Swaha।
41 ॐ अनिमेषाय स्वाहा। Om Animeshaya Swaha। 42 ॐ अनिरुद्धाय स्वाहा। Om Aniruddhaya Swaha। 43 ॐ अनोभंजनाय स्वाहा। Om Anobhanjanaya Swaha। 44 ॐ अंशुकाय स्वाहा। Om Anshukaya Swaha। 45 ॐ अनुगैर्गोपजैर्दिव्यवैकुण्ठदर्शिने स्वाहा। Om Anugairgopajairdivyavaikunthadarshine Swaha। 46 ॐ अपराय स्वाहा। Om Aparaya Swaha। 47 ॐ अपि पौत्रेण भूभारहर्त्रे स्वाहा। Om Api Pautrena Bhubharahartre Swaha। 48 ॐ अप्रमेयाय स्वाहा। Om Aprameyaya Swaha। 49 ॐ आरात्सखीकंकणैस्ताडिताक्रूररक्षिणे स्वाहा। Om Aratsakhikankanaistaditakrurarakshine Swaha। 50 ॐ अरेः शिरच्छेदकारिणे स्वाहा। Om Areh Shirachchhedakarine Swaha।
51 ॐ अर्जुनसख्ये स्वाहा। Om Arjunasakhye Swaha। 52 ॐ अर्जुनस्यापि मानप्रहारिणे स्वाहा। Om Arjunasyapi Manapraharine Swaha। 53 ॐ अर्जुनाय स्वाहा। Om Arjunaya Swaha। 54 ॐ आरुणये स्वाहा। Om Arunaye Swaha। 55 ॐ असौकलये स्वाहा। Om Asaukalaye Swaha। 56 ॐ अष्टभानवे स्वाहा। Om Ashtabhanave Swaha। 57 ॐ अष्टवक्रर्षिद्रष्ट्रे स्वाहा। Om Ashtavakrarshidrashtre Swaha। 58 ॐ आशु ब्राह्मणैः सह राज्ञा स्थित-ब्राह्मणैश्च स्थिताय स्वाहा। Om Ashu Brahmanaih Saha Rajna Sthita-Brahmanaishcha Sthitaya Swaha। 59 ॐ अश्वाय स्वाहा। Om Ashvaya Swaha। 60 ॐ आसिताय स्वाहा। Om Asitaya Swaha।
61 ॐ असुरैः पूजिताय स्वाहा। Om Asuraih Pujitaya Swaha। 62 ॐ आसुरये स्वाहा। Om Asuraye Swaha। 63 ॐ आत्मने स्वाहा। Om Atmane Swaha। 64 ॐ अत्रये स्वाहा। Om Atraye Swaha। 65 ॐ और्वकाय स्वाहा। Om Aurvakaya Swaha। 66 ॐ अवभृथस्नानपूज्याय स्वाहा। Om Avabhrithasnanapujyaya Swaha। 67 ॐ अवनीशाय स्वाहा। Om Avanishaya Swaha। 68 ॐ आयुषे यदवे स्वाहा। Om Ayushe Yadave Swaha। 69 ॐ बकारये स्वाहा। Om Bakaraye Swaha। 70 ॐ बाललीलाय स्वाहा। Om Balalilaya Swaha।
71 ॐ बालरूपाय स्वाहा। Om Balarupaya Swaha। 72 ॐ बालरूपिणे स्वाहा। Om Balarupine Swaha। 73 ॐ बलाय कृष्णचन्द्राय स्वाहा। Om Balaya Krishnachandraya Swaha। 74 ॐ बलाय स्वाहा। Om Balaya Swaha। 75 ॐ बलीचारुगुप्ताय स्वाहा। Om Balicharuguptaya Swaha। 76 ॐ बलिने स्वाहा। Om Baline Swaha। 77 ॐ बलीशाय स्वाहा। Om Balishaya Swaha। 78 ॐ बलीवाक्पटुश्रिये स्वाहा। Om Balivakpatushriye Swaha। 79 ॐ बलोर्ध्वराय स्वाहा। Om Balordhvaraya Swaha। 80 ॐ बल्वलांगप्रभाखण्डकारिणे स्वाहा। Om Balvalangaprabhakhandakarine Swaha।
81 ॐ बाणामानप्रहारिणे स्वाहा। Om Banamanapraharine Swaha। 82 ॐ बाणपुत्रीपतये स्वाहा। Om Banaputripataye Swaha। 83 ॐ बाणसंत्रासकर्त्रे स्वाहा। Om Banasantrasakartre Swaha। 84 ॐ बन्धभेतृस्थिताय स्वाहा। Om Bandhabhetristhitaya Swaha। 85 ॐ बंधनच्छिदे स्वाहा। Om Bandhanachchhide Swaha। 86 ॐ भद्रापतये स्वाहा। Om Bhadrapataye Swaha। 87 ॐ भद्रसेनाय स्वाहा। Om Bhadrasenaya Swaha। 88 ॐ भद्राय स्वाहा। Om Bhadraya Swaha। 89 ॐ भाग्योदयश्रिये स्वाहा। Om Bhagyodayashriye Swaha। 90 ॐ भामिनीनृत्ययुक्ताय स्वाहा। Om Bhamininrityayuktaya Swaha।
91 ॐ भांडभेत्रे स्वाहा। Om Bhandabhetre Swaha। 92 ॐ भरद्वाजकाय स्वाहा। Om Bharadvajakaya Swaha। 93 ॐ भारहृते स्वाहा। Om Bharahrite Swaha। 94 ॐ भार्गवाय स्वाहा। Om Bhargavaya Swaha। 95 ॐ भाष्यकाराय स्वाहा। Om Bhashyakaraya Swaha। 96 ॐ भटार्त्तिप्रदाय स्वाहा। Om Bhatarttipradaya Swaha। 97 ॐ भीमदुर्योधनज्ञानदात्रे स्वाहा। Om Bhimaduryodhanajnanadatre Swaha। 98 ॐ भीमसेनस्वरूपाय स्वाहा। Om Bhimasenasvarupaya Swaha। 99 ॐ भीमयुक्ताय स्वाहा। Om Bhimayuktaya Swaha। 100 ॐ भीष्मककन्यापतये स्वाहा। Om Bhishmakakanyapataye Swaha।
आपको यह जानकारी कैसी लगी?